ULKOPOREALLAS -
USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (UKK)

Mitä tulisi ottaa huomioon ulkoporeallasta suunnitellessa?
 

Varmista jo suunnitteluvaiheessa että:

  1. Ulkoporealtaalle löytyy sopiva asennuspaikka ja että allas on mitoiltaan sopiva.

  2. Ota tilatarpeen suunnittelussa huomioon myös kansimekanismin mahdollisuus.

  3. Selvitä altaaan ja kiinteistön sähköistykset ja mahdollisesti tarvittavat muutostarpeet.

  4. Tarkemmat ohjeet ulkoporealtaan hankintaa suunnittelevalle löydät ostajan oppaastamme.

     

Ulkoporealtaiden vertailu on vaikeaa. Mistä tiedän, mikä on juuri minulle paras ulkoporeallas?
 

Mieti ensin, mitä ulkoporealtaaltasi haluat. Kuinka monta henkilöä altaassa tulisi mahtua kylpemään samaan aikaan? Tulisiko altaassa olla makuupaikka vaiko haluatko avoimen ulkoporealtaan? Kaipaatko altaaltasi lähinnä rentoutumista ja yhdessäoloa vai haluatko lisäksi etä ulkoporealtaassa on tehokkaat ja laadukkaat hieronnat? Lähde näiden sinulle tärkeiden kriteerien perusteella etsimään sinulle sopivaa ulkoporeallasta.
 

Älä perusta valintaasi vain altaan hintaan, kuviin ja teknisiin tietoihin. Käy tutustumassa altaisiin paikan päällä. Parhaiten selvität ulkoporeammeen sopivuuden koeistumalla ja kylpemällä erilaisia ammeita. Altaissa käytetyissä ratkaisuissa voi olla hyvin merkittäviä laadullisia eroja, jotka vaikuttavat altaiden käyttöominaisuuksiin ja/tai käyttökestävyyteen. Edullisemmat poreammeiden valmistajat käyttävät usein yleisten tarvikevalmistajien komponentteja ja halvempia osia. Laadukkaimmat valmistajat käyttävät monissa tapauksissa omia kehittämiään, patentoituja ratkaisuja, laadukkaammista materiaaleista valmistettuja komponentteja tai erikseen heitä varten valmistettuja ratkaisuja. Myös ulkoporealtaan ominaisuudet luonnollisesti vaikuttavat hintaan.
 

Ulkoporealtaan hankinta on kuitenkin vasta ensiaskel altaan omistuksessa. Varmista myös, että saat hankinnan jälkeen tarvittaessa myös asiakaspalvelua, huolto- ja korjauspalvelut, varaosat, allastarvikkeet sekä vedenhoitoaineet ulkoporealtaallesi. Parhaan asiantuntemuksen ja todennöisesti paremman laadun varmistat ostamalla yleistavaramarkettien tai sijaan ulkoporealtaasi niiden myyntiin erikoistuneesta myymälästä. Ulkoporeallas on tekninen tuote, kuten esimerkiksi auto. Ostaisitko uuden auton rautakaupasta tai niitä sivutuotteena myyvästä verkkokaupasta?

Suomessa ulkoporealtaiden markkina on varsin nuori verrattuna lukuisiin muihin maihin, Käy tutustumassa myös valmistajan kansainvälisiin sivuihin ja selvitä miten merkittävä ja arvostettu valmistaja on ympäri maailman. 


 

Ulkoporeallas, ulkoporeamme, jacuzzi, palju ja kylpytynnyri – mitä eroa näillä on?
 

Ulkoporeallas ja ulkoporeamme tarkoittavat samaa asiaa.  Jotkut käyttävät myös jacuzzi sanaa ulkoporealtaasta. Usein kuulee myös sanan palju tarkoittaen kuitenkin ulkoporeallasta. Ulkoporeallas tai ulkoporeamme on ympäri vuoden aina heti käyttövalmis, jatkuvalämmitteinen akryylistä valmistettu, eristetty ja helppohoitoinen ulkoallas, jossa on vedensuodatusjärjestelmä sekä hierontaominaisuudet. Ulkoporeammeen toimintoja, kuten hierontoja, valaistusta, vesiputousta ja esimerkiksi mahdollista musiikkisoitinta ohjataan altaan ohjauspaneelista.
 

Palju tai kylpytynnyri on yleensä kertalämmitteinen ja erikseen lämmitettävä allas, jonka käyttötarkoitus perustuu lämpimään veteen. Paljussa tai kylpytynnyrissä harvemmin on vedensuodatusta, valaistusta saati hierontaominaisuuksia ja paljun tai kylpytynnyrin käyttö vaatii huomattavasti enenmmän aikaa ja vaivaa.


Ulkoporeallas rahoitus
 

Voiko ulkoporealtaan ostaa rahoituksella? Kyllä. Tarjoamme mahdollisuuden altaan ostoon joko täysimääräisellä tai osittaisella, joustavalla rahoituksella. Voit hakea  rahoituksen ennakkopäätöksen sitoumuksetta .
 

Ulkoporeallas toimitus
 

Ostaessasi ulkoporealtaan meiltä toimitus tapahtuu tapauksesta ja sijainnista riippuen Seita Wellnessin omalla toimituksella, erillisellä rahdilla tai halutessasi voit noutaa altaasi itse. Omaan toimituksen yhteydessä voimme myös avustaa altaan siirrossa ja opastaa käyttöönotossa.

 

Ulkoporealtaan siirto asennuspaikalle
 

Useissa kohteissa ulkoporeporeamme saadaan siirrettyä asennuspaikan läheisyyteen pumppukärryn avulla, joka voidaan ottaa mukaan Seita Wellnessin toimitukseen. Kevyimpiä ulkoporeammeita voidaan lyhyemmissä siiroissa kantaa altaan kulmista tai liinojen avulla. Altaiden siirrossa voidaan käyttää apuna myös trukkia, kaivuria tai traktoria. Haastavimmissa paikoissa ja raskaimpien ulkoporealtaiden siirrossa allas voidaan nostaa paikalleen Hiab-nosturin avulla.

 

Ulkoporeallas upotus terassiin
 

Ulkoporeallas voidaan upottaa terassiin joko osittain tai kokonaan. Upotuksessa täytyy huomioida pääsy altaan huoltosivulle jättämällä huoltosivu (käyttöpaneelin sivu) joko vapaaksi tai tekemällä terassiin huoltoluukku. Osittain tehty upotus on yleensä käytännöllisempi kuin täysupotus. Tällöin upotus voi toimia askelmana altaaseen ja altaasta pois kulkiessa.

 

Ulkoporeallas eristys
 

Ulkoporealtaiden eristyksessä käytetään erilaisia ratkaisuja. Osa ulkoporeammeiden valmistajista eristää ammeen ulkosivut käyttämällä eristelevyjä, joka on helppo ja edullinen eristystapa. Edullisemmin eristetty ulkoporeallas kuluttaa enemmän sähköä ja laitteiston käyttöikä lyhenee, mikäli ilma ei pääse vaihtumaan altaan sisällä.  Kaikista halvimmissa ulkoporeammeissa ei välttämättä ole kunnollista eristystä eivätkä ne välttämättä kestä Suomen talviolosuhteita.
 

Amerikkalaisen Sundance Spas -ulkoporealtaat valmistetaan maailman tiukimpien energiavaatimusten mukaisesti, jolla varmistetaan maksimaalinen energiantehokkuus. Eristys ja energiatehokkuus muodostuvat useista eri asioista. Ulkoporealtaissamme käytetään kaksinkertaista täysuretaanieristystä, joka on eristyksenä erittäin energiatehokas. Ensin koko allaskuori ja putkistot ruiskutetaan kovetetulla uretaanilla. Tämän jälkeen altaan sivut ja allaspohja eristetään paksulla ureataanieristyksellä. Täysuretaanieristyksen etuna on energiatehokkuuden lisäksi pienempi koneiston melutaso altaassa kylpiessä. Putkiston eristys vähentää putkistossa kiertävän veden sekä koneiston aiheuttaman tärinän putkistoon kohdistuvaa rasitusta. Sundacen-ulkoporealtaissa altaiden sisätila ja rakenne pääsee myös hengittämään, mikä lisää laitteiston käyttöikää.

Altaan kestävyyden lisäksi Sundance-ulkoporealtaissa lämmöneristystä lisää patentoitu kolmikerroksinen Rigid Bond-allaskuori, joka pitää lämmön tehokkaasti altaassa. Halutessasi voit valita lisäksi myös tehtaalla asennettava EcoWrap-lisäeristyksen (880- ja 780-sarja), joka lisää altaan energiatehokkuutta vielä jopa 25 %.

 

Ulkoporealtaan eristyksessä tärkeässä osassa on myös altaan lämpökansi. Sundance-ulkoporealtaissa voit valita tavallisen lämpökannen sijaan erityispaksun, kestävämmästä ja helppohoitoisemmasta SunStrong-materiaalista valmistetun Premium-lämpökannen, joka myös parantaa energiatehokkuutta.

 

Ulkoporeallas sähkönkulutus
 

Ulkoporealtaiden sähkönkulutuksissa voi olla merkittäviä eroja. Laadukas ja hyvin eristetty ulkoporeallas voi kuluttaa jopa moninkertaisesti vähemmän energiaa kuin huonosti eristetty poreamme. Sundance Spas ulkoporealtaiden euromääräiset sähkönkulutukset ovat testitulosten mukaan normaalieristyksellä vain n. 15-35 euroa kuukaudessa allasmallista riippuen. Ruotsissa testatut sähkönkulutukset löydät kunkin allasmallin tiedoista. Testitulokset on saatu käyttämällä allasta hierontoineen joka päivä 20 minuutin ajan. Energiatehokkuuden voit maksimoida valitsemalla erityispaksun lämpökannen sekä tehtaalla asennetavan EcoWrap-lisäeristyksen (880- ja 780-sarja). Hyvin eristetty ulkoporeallas on investointi, joka maksaa itseänsä takaisin edullisempina käyttökustannuksina.

 

Ulkoporeallas vedenpuhdistus
 

Altaan veden pitää puhtaana altaan vedenpuhdistusjärjestelmä sekä viikoittainen vedenhoito. Kaikkiin Sundance-ulkoporealtaisiin kuuluu vähintäänkin tehokas karkeasuodatus. Tätä kutsutaan ns. perinteiseksi suodatusmenetelmäksi. Karkeasuodatin puhdistaa vedestä roskia, likaa ja rasvoja. Muissa kuin 680-sarjassamme on Sundancen oma patentoitu MicroClean-vedenpuhdistusjärjestelmä. Tällöin vedensuodatus koostuu massiivisesta karkeasuodattimesta sekä erillisestä hienosuodattimisesta, joka puhdistaa vedestä myös kaikkein pienimmät likahiukkaset. Veden kirkkautta ja raikkautta tehostetaan bakteereja tappavan CLEARRAY UV-puhdistuksen avulla, joka tappaa jopa 99,9 % vedessä muodostuneista bakteereista ja vähentää kemikaalien tarvetta. Näiden lisäksi veden puhtaanapitoon kuuluu viikoittainen vedenhoito. Vedenhoitoaineena voidaan käyttää esimerkiksi klooria, bromia. Kaikissa altaissamme voit käyttää vedenhoitoaineena myös luonnonmukaista AquaFinesse-vedenhoitoainetta.

Veden puhtaana pitämiseksi suodattimet tulee puhdistaa säännöllisesti esim. parin viikon välein. Säännöllisin väliajoin (esim. kerran vuodessa) myös altaan putkisto on suositeltavaa desinfioida käyttämällä siihen tarkoitettua desinfiointitablettia vedenvaihdon yhteydessä. Myös ulkoporealtaan kansi kannattaa puhdistaa säännöllisesti ja kansi kannattaa pitää kiinni aina kun ammeessa ei kylvetä, jotta altaaseen ei pääse roskia.


 

Ulkoporealtaan täyttö ja tyhjennys
 

Ulkoporeallas täytetään puutarhaletkulla altaan suodatinlokeron kautta.  Allas voidaan tyhjentää helposti altaan tyhjennysventtiilin kautta. Liittämällä tyhjennysventtiiliin puutarhaletkun, tyhjennysvedet saadaan vaivattomasti ohjattua haluttuun paikkaan. Käyttämällä luonnoumukaista AquaFinesse-vedenhoitoainetta, allasvesi voidaan päästää suoraan maastoon.

Sundancen 980- ja 880-sarjan altaissa on myös erillinen pikaventtiili nopeampaa tyhennystä varten. Altaan voi tyhjentää myös uppopumpulla. Joidenkin valmistajien altaat vaativat uppopumpputyhjennyksen. Huom! Jos tyhjennät ulkoporealtaan talveksi, niin tällöin täytyy tehdä täydellinen talvityhjennys, jotta putkistoista ja pumpuista saadaan kaikki vesi pois!Kuinka usein ulkoporealtaan vesi vaihdetaan?

Kotikäytössä ulkoporealtaan vesi vaihdetaan yleensä 2-3 kertaa vuodessa. Vuokrakäytössä vesi tulee vaihtaa useammin ja vedenhoidosta tulee pitää kirjaa. Vedenvaihto on hyvä ajoittaa esimerkiksi syksylle ja keväälle, jolloin vältetään kovimmat pakkaset. Vedenvaihdon yhteydessä ulkoporeallas kannattaa myös puhdistaa muuten (pinnat ja kansi).

 

Voiko ulkoporealtaan tyhjentää talveksi?
 

Ulkoporeallas on parhaimmillaan syksyn ja kevään viileillä keleillä ja talvipakkasilla. Ulkoporeallas on kuitenkin mahdollista (ei tosin suositeltavaa) tyhjentää talveksi. Talvityhjennyksessä tulee varmistaa, että normaalin tyhjennyksen lisäksi kaikki vesi saadaan tyhjennettyä myös pumpuista ja putkistosta. Kysy talvityhjennystä varten erillistä talvityhjennysohjetta. Huom! Takuu ei korvaa puuttellisesta talvityhjennyksestä aiheutuvia jäätymisvaurioita!

 

UV-puhdistus vai otsonointi?
 

Molemmat tehostavat veden puhdistusta raikastamalla ja kirkastamalla kylpyvettä ja vähentävät kemikaalien tarvetta. UV-puhdistus on täysin luonnonmukainen, jatkuva ja päästötön vaihtoehto bakteerien tuhoamiseen ja sitä käytetään mm. sairaalateknologiassa sekä pulloveden puhdistuksessa. UV-puhdistuksessa altaan vesi kiertää UV-lampun kautta, joka tuhoaa bakteerit lähes 100 %:sti.  Otsonaattori tappaa bakteereja paikallisesti hapettamalla. 

 

Ulkoporealtaan lisävarusteet
 

Ykeisimpiä ulkoporealtaan lisävarusteita ovat esimerkiksi kannen avaamista helpottava kansimekanismi, allasportaat, musiikkisoitin ja altaan etäohjaus. Lisätietoa lisävarusteista saat asiakaspalvelustamme.

 

Ulkoporealtaan etäohjaus
 

Sundance Spas -ulkoporealtaissa 980-sarjaan kuuluu vakiovarusteena SunSmart WiFi- etäohjaus. 880- ja 780-sarjaan etäohjaus on saatavissa lisävarusteena. SunSmart-etäohjauksessa altaan toimintoja voidaan ohjata etänä mistä vain ja milloin vain esimerkiksi kännykällä tai tabletilla. Voit esimeriksi säätää altaan lämpötilaa, vedensuodatusta ja lämpötilaa tai lukita porealtaasi toiminnot. Saat myös altaasi huoltotarpeet suoraan kännykkääsi.

 

Miksi Seita Wellness ja Sundance Spas-ulkoporeallas?
 

Amerikkalainen Sundance Spas on maailman eniten palkintoja, kunnianosoituksia ja sertifikaatteja saanut ulkoporeallasvalmistaja. Sundance on toiminut jo lähes 40 vuoden ajan edelläkävijänä ulkoporealtaiden kehityksessä ja altaitamme myydään lähes 70 maassa ympäri maailman aina Norjan ja Venäjän arktisiin olosuhteisiin saakka. Kaikki ulkoporealtaamme sopivat erinomaisesti myös Suomen arktisiin olosuhteisiin. Kaikki Sundace-ulkoporealtaat on valmistettu helppokäyttöisyyttä, käyttökestävyyttä ja käyttömukavuutta ajatellen. Sundance Spas on maailmalla tunnettu ainutlaatuisista kylpyominaisuuksistaan, jotka perustuvat Sundancen patentoituun hierontateknologiaan Mikäli arvostat laadukkaita hierontoja ulkoporealtaassa, on Sundance Spas -ulkoporeallas paras valinta Sinulle. Sundance Spas -ulkoporealtaiden asiakkailla myös asiakastyytyväisyys ja -uskollisuus on huippuluokkaa - tutkitusti yli 90 % asiakkaista ovat erittäin tyytyväisiä valintaansa.