4 vinkkiä suunnitellessasi ulkoporeallasta perheellesi

Nykyajan hektisessa maailmassa perheet viettävät paljon aikaa kukin omilla tahoillaan. Kotonakin paljon aikaa vietetään esimerkiksi sosiaalisen median, tietokoneen, kännykän, TV:n tai jonkin muun parissa. Varsinaiset yhteiset hetket ja todelliset perheenjäsenten kohtaamiset ovat usein varsinkin kiireisen arjen keskellä vähissä.

Ulkoporeallas tarjoaa oivan tilaisuuden yhteiseen ajanviettoon ja aitoon kohtaamiseen. Altaan paras puoli perhekäytössä voi olla juuri yhteinen aika, joka muuten voisi kulua jossakin muualla kuin yhdessä perheen kesken. Mutta kuinka löytää se sopivin ulkoporeamme perheelle? Tässä muutama vinkki sopivan perhealtaan valintaan:

1. Valitse helppohoitoinen allas. Viimeisin asia, mitä perhekäyttöiseltä ulkoporealtaalta kaipaa, on että se tuo lisää työllistävyyttä. Aikaa kuluu riittävästi jo kaikkeen muuhunkin, joten valitse allas, joka on helppohoitoinen ja jatkuvan huoltamisen sijaan voit rauhassa keskittyä nauttimaan perheen kanssa kylpemisestä. Helppohoitoisuuteen vaikuttaa esimerkiksi altaan puhdistusjärjestelmän tehokkuus, julkisivun hoitovapaus, lämpökannen materiaali sekä altaan yleislaatu. Tehokas vedensuodatus tekee puhtaamman veden lisäksi altaan hoitamisesta myös vaivattomampaa. Tehokkaan suodatuksen lisäksi CLEARRAY UV-puhdistus tuhoaa luonnollisella tavalla 99,9 % vedessä muodostuneista bakteereista. UV-puhdistuksen löydät kaikista allasmalleistamme (pl. Prado 5). Laboratoriotutkimusten mukaan se voi myös vähentää desinfiointiaineiden tarvetta jopa 50 %. Puhtaassa vedessä on mukavampi viettää aikaa ja tulee myös kylvettyä useammin. Säästät myös aikaa, kun allas pitää veden puhtaana ja raikkaana pidempään puolestasi. Synteettisestä materiaalista tehty julkisivu on käytännössä hoitovapaa verrattuna esimerkiksi puuverhoukseen. Sinun ei tarvitse käsitellä pintamateriaalia eikä se kulu tai haalistu auringossa. Kannen materiaalissa meillä voit valita myös tavallisen vinyylilämpökannen mukaan helppohoitoisemmasta ja kestävämmästä materiaalista valmistetun SunStrong-lämpökannen. Katetulla tilalla voit myös vähentää allasalueen tilan huolenpitoa ja säästää vaivan esimerkiksi lehtien ja lumen putsaamiselta. Tällöin menetät kuitenkin mahdollisuuden nauttia kirkkaan tähtitaivaan ihailusta kirkkaana talvi-iltana. Mieti siis sopivaa kokonaisuutta.

2. Mieti sopiva altaan koko. Valikoimastamme löytyy altaita aina kahden hengen altaista kahdeksan hengen altaisiin asti. Mieti, kuinka monen tulisi mahtua kylpemään samaan aikaan. Suunnitellessa perheallasta vähintäänkin kaikilla perheenjäsenillä tulisi olla riittävästi tilaa nauttia kylvystä samaan aikaan. Tykkäättekö kutsua usein ystäviä kylään ja hemmotella myös heitä rentouttavalla kylpyhetkellä? Pieni perhe ei välttämättä tarvitse suurinta allasta eli liikaa allasta ei kannata ylimitoittaa. Usein kuitenkin esimerkiksi 4-5 hengen perheelle 6 hengen allas voi olla hyvä ratkaisu. Ylimääräinen tila tuo lisää kylpymukavuutta ja tarvittaessa samaan aikaan mahtuu kylpemään myös vaikkapa vielä joku ystäväkin.

3. Mikä on altaan pääasiallinen käyttötarkoitus? Onko ulkoporeamme pääasiassa paikka rentoutua ja nauttia yhteisestä ajasta vaiko kaivataanko altaalta mahdollisimman tehokasta ja monipuolista vesiterapiaa? Halutaanko altaassa ollessa kuunnella musiikkia vai nauttia vesiputouksen ja valaistuksen luomasta tunnelmasta ja hyvästä seurasta? Altaiden käyttöominaisuuksissa on suuria eroavaisuuksia, joten kannatta miettiä, mikä itselle on tärkeää ja valita sopiva allas ja varustelutaso näiden kriteerien mukaisesti. Tärkeää on myös miettiä, onko makuupaikallinen vai avoin allasmalli sopivampi perheenne käyttötarkoitukseen. Makuupaikka on kieltämättä monen mielestä ulkoporealtaan paras paikka, mutta varsinkin pienten lasten kanssa avoin allasmalli saattaa olla käytännöllisempi. Samaan tilaan mahtuu myös useampi kylpemään samaan aikaan, kun makuupaikka vie kahden tai kolmen paikan verran tilaa altaasta. Allashankintaa suunnitellessa kannattaa aina vierailla paikan päällä myymälässä, jossa sopivan altaan hahmottaminen on huomattavasti helpompaa ja voit myös helpommin esittää kysymyksiä tarpeisiisi liittyen. Myymälässä voit myös päästä koeistumaan ja kylpemään altaita, jotta tiedät, millainen allas oikeasti on käytössä.

4. Mieti altaan hankintaa pitkällä tähtäimellä. Ulkoporeallasta suunnitellessa kannattaa myös miettiä pidemmälle tulevaisuuteen, sillä altaan hankinta on pitkän ajan investointi, josta tulisi olla iloa vuosikausiksi eteenpäin. Laadukas ulkoporeallas voi olla käytössä jopa koko lasten lapsuusiän aina varhaislapsuudesta aikuisuuteen saakka.

Kylpeminen on oiva tapa lähentää ihmissuhteita ja samalla parantaa omaa ja läheisten hyvinvointia. Löytämällä sopivan ulkoporealtaan oman perheesi käyttötarkoitukseen voit rauhassa keskittyä olennaiseen eli rentoutumaan ja nauttimaan yhteisestä ajasta yhdessä rakkaimpien ihmisten kanssa.

Nautinnollisia kylpyhetkiä!

#perheallas #ulkoporealtaanvalinta

Liittyvät julkaisut
Posts Are Coming Soon
Pysy kanavalla...
Viimeisimmät julkaisut
Arkisto
Hae hakusanoilla
No tags yet.
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Myynti ja asiakaspalvelu:      050 313 9453
Showroom-myymälä:            Tiilenpolttajankuja 1, Vantaa
 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey YouTube Icon

© Seita Wellness 2020