6 tapaa, joilla ulkoporeallas voi edistää hyvinvointia ja terveyttä

Ulkoporeallas on mainio paikka rentoutumiselle ja yhteiselle ajanvietolle. Lisäksi säännöllisellä ulkoporealtaassa kylpemisellä on myös lukuisia tutkimuksellisestikin todettuja, hyvinvoinnin ja terveyden kannalta positiivisia vaikutuksia. Jotta kylpemisen positiiviset vaikutukset olisivat vain hetkellistä rentoutusta kauaskantoisempia, niin ulkoporeammeessa kannattaa kylpeä säännöllisesti useamman kerran viikossa.

Lue alta tärkeimmät tekijät, joiden avulla voit kylpemällä vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja terveyteesi.

[if !supportLists]1. [endif]Unenlaatu paranee

Kylpeminen lämpimässä vedessä nostaa vartalon lämpötilaa, mikä auttaa nopeuttamaan nukahtamista sekä nukkumaan paremmin ja sikeämmin. Kokeile kylpeä säännöllisesti hieman ennen nukkumaan menoa ja huomaat varmasti eron.

[if !supportLists]2. [endif]Stressi ja levottomuus vähenevät

Ulkoporealtaassa on helppo unohtaa arjen huolet. Tutkimusten mukaan lämpimän veden, tehokkaasti hoitavien hierontojen ja painottoman olotilan yhteisvaikutus vähentävät tehokkaasti stressiä ja levottomuutta. Rankan työpäivän jälkeen kannattaakin pulahtaa ulkoporealtaaseen rentoutumaan.

[if !supportLists]3. [endif]Säryt lievenevät

Mikäli kärsit esimerkiksi selkä-, niska- tai jalkasäryistä, niin voit saada niihin lievitystä säännöllisellä kylpemisellä ja hoitavilla vesihieronnoilla. Kylpeminen ja vesihieronnat rentouttavat lihaksia, vilkastuttavat verenkiertoa sekä vähentävät erilaisia tulehdustiloja. Säännöllisellä kylpemisellä voit saada helpotusta myös pitkäaikaisiin kroonisiin särkyihin tai nivelsärkyihin. Ota siis tavaksi kylpeä vähintään pari kertaa viikossa ja keskity hierottamaan erityisesti särkeviä tai jumiutuneita lihasryhmiä.

[if !supportLists]4. [endif]Verensokeri ja verenpaine laskevat

Joidenkin tutkimusten mukaan ahkeran ulkoporealtaassa kylpemisen on osoitettu alentavan kakkostyypin diabeteksestä kärsivien ihmisten verensokeria.

Lämpimässä vedessä sydän toimii varsinkin aluksi voimakkaammin. Sydämen tehostunut toiminta vilkastuttaa verenkiertoa, joka tuottaa ylimääräistä happea ja elvyttää soluja. Vaikka hetkellisesti verenpaine voikin aluksi hieman kohota, lisääntynyt lämpö edesauttaa solujen laajenemista ja laskee kokonaisverenpainetta. Korkeasta verenpaineesta kärsivien tulisi kuitenkin välttää jatkuvaa edestakaista altaaseen ja pois ravaamista ja turhaa kuormitusta.

[if !supportLists]5. [endif]Positiivisia vaikutuksia iholle

Kuten aiemmin on jo mainittukin, ulkoporealtaassa kylpemisellä voidaan vähentää stressillä ja levottomuutta. Stressillä ja levottomuudella on todettu olevan suora syy-yhteys ennenaikaiseen vanhenemiseen. Vilkastunut verenkierto vilkastuttaa myös hapen ja tärkeiden ravinteiden kulkemista iholle. Kylpemisellä voit siis positiivisesti edistää ihon terveyttä ja nuorekasta hehkua.

[if !supportLists]6. [endif]Migreenit ja jännitepäänsäryt vähenevät

Kroonisiin päänsärkyihin, kuten migreeniin, on hyvin vähän toimivia hoitokeinoja. Joidenkin tutkimusten mukaan säännöllisellä ulkoporealtaassa kylpemisellä voi kuitenkin olla ennaltaehkäisevää vaikutusta tietyntyyppisten päänsärkyjen laukeamiseen.

Migreenistä kärsivillä on usein jännitepäänsärkyä ennen migreniä. Kylpeminen rentouttaa lihaksia ja poistaa jännitystiloja, joiden johdosta jännitepäänsäryn ja sen jälkeisen migreenin todennäköisyys pienenee.

Jo pelkästään rentoutumisella ja yhteisellä laatuajalla läheisten kanssa voit parantaa henkistä hyvinvointia. Lukuisilla terveydellisesti positiivisilla vaikutuksilla voit näiden lisäksi myös edesauttaa terveyttä. Säännöllistä kylpemistä kannattaa ylläpitää ympäri vuoden. Kaikista parhaimmillaan ulkoporeallas ja lämmin kylpy ovat juuri nyt - talven pikkupakkasilla kirkkaan tähtitaivaan alla.

#hyvinvointi #terveydenedistäminen

Liittyvät julkaisut
Posts Are Coming Soon
Pysy kanavalla...
Viimeisimmät julkaisut
Arkisto
Hae hakusanoilla
No tags yet.
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Myynti ja asiakaspalvelu:      050 313 9453
Showroom-myymälä:            Tiilenpolttajankuja 1, Vantaa
 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey YouTube Icon

© Seita Wellness 2020