4 tapaa, joilla kylpeminen ulkoporealtaassa voi lievittää vilustumisen ja flunssan oireita


Sairastaessa lepo on yleensä paras lääke, mutta joskus myös kylpemisestä voi olla hyötyä vilustumista ja flunssaa vastaan taistellessa. Kylpeminen ulkoporealtaassa voi lievittää taudin oireita seuraavasti:

1. Tukkoisuus

Höyryhengityksen tapaan, kylpeminen ulkoporealtaassa rentoutumisen lisäksi irrottaa limaa nenästä ja kurkusta ja sitä kautta vähentää tukkoisuutta. Kylpyveden osalta on tärkeää muistaa huolehtia, että vesiarvot on oikein säädetty ja vesi on puhdasta.

2. Kivunlievitys

Arat lihakset ja lihassäryt ovat inhottavia flunssan ja influenssan oireita. Rentouttava kylpy lämpimässä vedessä tehokkaiden ja kohdistettujen hierontojen kera voi lievittää lihassärkyjä. Varsinkin kuumeisen flunssan tai influenssan vaivatessa, kannattaa kylpemisen suhteen kuitenkin olla varovainen ja ainakin välttää kovin pitkiä kylpyhetkiä.

3. Levollisempi uni

Uni on usein paras lääke taudin hoitamisessa, mutta toisinaan sairastaessa voi olla vaikea saada unen päästä kiinni. Kokeile tällöin kylpemistä ulkoporealtaassasi parikymmentä minuuttia 1-2 tuntia ennen nukkumaan menoa. Kylpeminen rentouttaa sekä kehoa että mieltä, ja lisäksi reilun ruumiin lämpötilan laskun on todistettu auttamaan nukkumaan sikeämmin.

Tutkimusten mukaan stressi vaikuttaa kykyyn taistella viruksia ja normaalia vilustumista vastaan. Säännöllisellä kylpemisellä voit vähentää stressitasoa ja antaa elimistölle tarvittavaa virtaa taistella tauteja vastaan.

Nämä tavat voivat auttaa taistelussa tautia vastaan ja lievittää taudin oireita. Sairastaessasi muista kuitenkin pitää huolta riittävästä nesteytyksestä, huolehtia puhtaasta kylpyvedestä sekä pitää kylpyhetket riittävän lyhyinä. Kylmällä kelillä kylpiessä älä kastele päätä ennen kylpyä ja käytä päähinettä kylpiessä. Kysy tarvittaessa taudin hoito-ohjeita lääkäriltäsi.

#ulkoporeallas #kylpeminen #flunssa #vilustuminen #kivunlievitys

Liittyvät julkaisut
Posts Are Coming Soon
Pysy kanavalla...
Viimeisimmät julkaisut
Arkisto
Hae hakusanoilla
No tags yet.
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Myynti ja asiakaspalvelu:      050 313 9453
Showroom-myymälä:            Tiilenpolttajankuja 1, Vantaa
 
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey YouTube Icon

© Seita Wellness 2020